
Hollandaise sauce
Yağ, yumurta ve limon karışımından oluşan Fransızlara ait bir sos olup, Eggs Benedict‘in devazgeçilmez bir parçası. İsminde Hollanda kelimesinin geçmesinin nedeni, Hollandalılar’ın bir sosundan esinlenerek üretilmesi.
Malzemeler:
- 250 gram margarin / tereyağ
- 3 yumurta sarısı
- 1 limon
- Tuz, karabiber, istenilen baharatlar
Ufak boy bir tencerede 250 gram katı yağı eritin. Yanmamasına özen gösterin. 3 yumurtanın sarısını ayrı bir kasede ayırın.
Yumurta sarılarını bir mutfak robotu veya bir blender’ın içine koyun. Düşük hızda çalışırken, çok sıcak olan erimiş yağı azar azar robotun içine ekleyin. Eğer çok hızlı eklerseniz, sıcak yağ yumurtaları pişirecektir.(Çırpma teliylede yapabilirsiniz ama bu sizi biraz yorar)
Yumurtalar ve yağ iyice karışınca, karışıma 1 limonun suyunu da ekleyin. Ardından eklemek istediğiniz tuz, karabiber, acı bir sos veya baharatı da kattıktan sonra, biraz daha karıştırın. Hollandez sosunuz kullanıma hazır.
Yağ, yumurta ve limon karışımından oluşan Fransızlara ait bir sos olup, Eggs Benedict‘in devazgeçilmez bir parçası. İsminde Hollanda kelimesinin geçmesinin nedeni, Hollandalılar’ın bir sosundan esinlenerek üretilmesi.
Malzemeler:
- 250 gram margarin / tereyağ
- 3 yumurta sarısı
- 1 limon
- Tuz, karabiber, istenilen baharatlar
Ufak boy bir tencerede 250 gram katı yağı eritin. Yanmamasına özen gösterin. 3 yumurtanın sarısını ayrı bir kasede ayırın.
Yumurta sarılarını bir mutfak robotu veya bir blender’ın içine koyun. Düşük hızda çalışırken, çok sıcak olan erimiş yağı azar azar robotun içine ekleyin. Eğer çok hızlı eklerseniz, sıcak yağ yumurtaları pişirecektir.(Çırpma teliylede yapabilirsiniz ama bu sizi biraz yorar)
Yumurtalar ve yağ iyice karışınca, karışıma 1 limonun suyunu da ekleyin. Ardından eklemek istediğiniz tuz, karabiber, acı bir sos veya baharatı da kattıktan sonra, biraz daha karıştırın. Hollandez sosunuz kullanıma hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder