MALZEMELER:
- 2 tane orta boy soğan
- 5 diş sarımsak
- 300 gr limon otu(Aktarlarda satılır)
- 2 tane orta boy patates
- 300 gr füme tavuk göğsü
- tereyağ
- tuz
- karabiber
Öncelikle malzemelerimizi soyuyoruz.Patates,soğan ve sarımsağımızı ince bir şekilde doğruyoruz şekil önemli değil.Bir yandan limon otlarımızın dallarını ayıklayıp bir kenara aldıktan sonra ocağa bir su koyup kaynatmaya başlıyoruz.Ocağımıza tenceremizi alıp içine sıvıyağ ile beraber kavuruyoruz.Pateslerimizi ve doğramış olduğum füme tavuk göğüslerini ekleyip bir iki tur kavurduktan sonra yanımda kaynamış olan suya ayıkladığımız limon otlarını suda 1-2 dakika bekletip önceden hazırladığım yarı buz yarı su dolu olan kaba alıyorum.çorbamı kavurmaya devam ediyorum ve birkaç yaprak limon otunu malzemelerin içine atıyorum.Daha sonra limon otlarını blanch ettiğim suyu üzerine ekleyip kapağını kapatıyorum(yaklaşık 15-20 dk böyle pişecek).Haşladığım limon otlarını bir makina yardımıyla çekiyorum ve kenara alıyorum.Pişen çorbamıda gene aynı makineyle temizlemeden çekiyorum çünkü çorbanın özütü çektiğimiz limon otunda.sonra bir tencereye alıpikisini birden bir tereyeğ yardımıyla bağlayıp servis ediyorum
NOT:Eğer limon otları makinede çekilirken katılaşırsa biraz soğuk su ekleyin kıvamı cıvık olmalı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder